Ανοίγει η ηλεκτρονική αίτηση για ρύθμιση οφειλών κάτω από 5.000 ευρώ

Ανοίγει η ηλεκτρονική αίτηση για ρύθμιση οφειλών κάτω από 5.000 ευρώ
Γίνονται προσπάθειες να είναι έτοιμη από τη Δευτέρα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών, για όσους χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ, ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι επιθυμούντες να ενταχθούν στην ρύθμιση, τόνισε ο ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ ,Τάσος Πετρόπουλος, στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση, υπογράμμισε ότι το εύρος του χρόνου αποπληρωμής, η χαμηλή ελάχιστη καταβολή κάθε δόσης, η δραστική μείωση των προσαυξήσεων, όσο και η δυνατότητα μετάβασης μεταξύ των τριών βαθμίδων ασφαλιστικής κατηγορίας, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες και κίνητρα στους οφειλέτες για ένταξη στη ρύθμιση.

«Νομίζω, ότι πάνω απ' όλα πρέπει να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, μεταξύ ασφαλισμένου και ασφαλιστικού οργανισμού», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών των εμπόρων και των βιοτεχνών ανέφεραν ότι η ρύθμιση, παρά τα όποια θετικά της στοιχεία, δεν μπορεί να επιλύσει συνολικά τα προβλήματα των ασφαλισμένων, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πενταετή κρίση και έθεσαν γενικότερα αιτήματα των κλάδων τους για "πάγωμα" παλιών χρεών, για το ύψος των εισφορών, για τις ασφαλιστικές καλύψεις, κ.α.

Να αποσυνδεθεί η καταβολή των δόσεων της ρύθμισης από τη μηνιαία καταβολή των τρεχόντων εισφορών «για να μη χάνεται για μια δόση η ένταξη στη ρύθμιση των εκατό δόσεων», ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εμπόρων Κ.Δ. Μακεδονίας και Θράκης Παντελής Φιλιππίδης.

«Αυτή η ρύθμιση έχει θετικά στοιχεία και δώσει διέξοδο, μερικώς, για κάποιους, αλλά όχι λύση στο πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων Θεσσαλονίκης Γιάννης Παπαργύρης, υπογραμμίζοντας ότι τα ταμεία πρέπει να έχουν "συνεχή και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος" και να αναζητηθούν κι άλλες πηγές χρηματοδότησής τους.

Παρέμβαση έκαναν και σωματεία μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΕΒΕ.

"Πάγωμα" χρεών, μείωση εισφορών, χωρίς μείωση συντάξεων και ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη για όλους, ζήτησε η εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ Ράνια Καπετανγιώργη.

Σε αναφορά μελών της ΠΑΣΕΒΕ, παρουσία και δύο καρκινοπαθών, για έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους, ο διοικητής του ΟΑΕΕ υπογράμμισε ότι με τους νόμους που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση έχει ενισχυθεί το πλέγμα προστασίας για τους ανασφάλιστους. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα κάνει παρεμβάσεις, όπου απαιτείται, για να ληφθεί μέριμνα και για περιπτώσεις που δεν καλύπτονται επαρκώς και ιδιαίτερα για τις βαριές ασθένειες που χρειάζονται περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ