Υπουργείο Εργασίας: Καμία μείωση σε συντάξεις και εφάπαξ

Υπουργείο Εργασίας: Καμία μείωση σε συντάξεις και εφάπαξ
Σε διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν να υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και στα εφάπαξ προχώρησε το υπουργείο εργασίας δημοσιεύοντας σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για δήθεν «ψαλίδι» στα εφάπαξ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

α) Δεσμευόμαστε, για ακόμη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές.

β) Έχουμε ήδη δρομολογήσει αναθεώρηση του ισχύοντος μαθηματικού τύπου ώστε να μην γίνουν οι δραματικές μειώσεις που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο , η κυβέρνησή μας έχει παγώσει την εφαρμογή του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα με επικεφαλής τον ΓΓΚΑ, Γιώργο Ρωμανιά, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του θα οδηγούσε σε νέες μειώσεις των εφάπαξ παροχών κατά 30-80%.

γ) Ο συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελεί κορυφαίο γονατογράφημα, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει πολλά κενά ήδη από τη «γέννηση» του, καθώς προέβλεπε δείκτη βιωσιμότητας, τον οποίο δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε καν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

δ) Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε νέες μειώσεις εφάπαξ παροχών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».