Παρατείνονται έως 31/1/2022 οι βεβαιώσεις μηχανικών για μεταβίβαση ακινήτων

Παρατείνονται έως 31/1/2022 οι βεβαιώσεις μηχανικών για μεταβίβαση ακινήτων

Αναστέλλεται για ένα μήνα η υποχρέωση έκδοσης ταυτότητας κτιρίου για μεταβιβάσεις


Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες παρατείνεται για έναν μήνα, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, η ισχύς των βεβαιώσεων μηχανικών για μεταβίβαση ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλεται για ένα μήνα η υποχρέωση έκδοσης ταυτότητας κτιρίου για μεταβιβάσεις.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Δικαίωση του σκληρού αγώνα της ΠΟΜΙΔΑ και των άλλων οργανώσεων που κινητοποιήθηκαν, συνιστά η κατάθεση τροπολογίας του ΥΠΕΝ σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται η κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων με απλή βεβαίωση μηχανικού μέχρι την 31η Ιανουρίου 2022, και όχι υποχρεωτικά με ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.
Η ΠΟΜΙΔΑ επέμεινε μέχρις εσχάτων στο αίτημά της τουλάχιστον το ΥΠΕΝ να εναρμονίσει την πολιτική του με την πρωθυπουργική εξαγγελία για αφορολόγητες γονικές παροχές και με την μηνιαία παράταση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για συμβολαιογραφικές πράξεις με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του κ. Σκρέκα και του κ. Ταγαρά θα ακολουθήσει και το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την μηνιαία παράταση λειτουργείας της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά, αλλά και για την αυτοδίκαιη παράταση ισχύος των πιστοποιητικών ΤΑΠ, διότι διαφορετικά, πέρα από την άδικη ταλαιπωρία των πολιτών, οι Δήμοι της χώρας θα υποχρεωθούν να επανεκδώσουν εντός του Ιανουαρίου δεκάδες χιλιάδες πιστοποιητικά ΤΑΠ χωρίς να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ