Έρχεται «βροχή» πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες

Έρχεται «βροχή» πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες

Τις μηχανές στο φουλ βάζουν οι τράπεζες και εντείνουν τους πλειστηριασμούς από τις αρχές του 2019.

Σπίτια, καταστήματα, αποθήκες ανεβαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (e-auction) και με διαδικασίες εξπρες βγαίνουν στον πλειστηριασμό.

Στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί πάνω από από 4.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το 2018 ολοκληρώθηκαν περισσότεροι από 17.000 πλειστηριασμοί, με τα ακίνητα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Σταδιακά όμως η λίστα θα εμπλουτιστεί με νέα ακίνητα οφειλετών στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν αγγίξει τα 103 δισ. ευρώ.

Λόγω της έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλέτων η εφορία εξαπολύει φορο-κυνηγητό προκειμένου να εισπραχθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Οι αρμόδιοι ελεγκτές αναζητούν σε κάθε αρμόδια υπηρεσία περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών που αρνούνται να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Κάθε φορά που βρίσκουν ένα ακίνητο το δεσμεύσουν και κατόπιν το βγάζουν σε πλειστηριασμό, προκειμένου να ασκήσουν πίεση, για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού.

Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες οφειλέτες θα δουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο «σφυρί» λόγω χρεών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ