Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε νέο ιστορικά υψηλό οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε νέο ιστορικά υψηλό οι μετοχές

Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας ύστερα από μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων

Σε νέο ιστορικό υψηλό οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας ύστερα από μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα και τις ενισχυόμενες ενδείξεις για μια προκαταρκτική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:04 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2%. Ο δείκτης καταγράφει ιστορικά υψηλά επίπεδα για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις σε μια εβδομάδα με λιγότερες συνεδριάσεις λόγω των εορτών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα κέρδη των βιομηχανικών εταιριών της Κίνας αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών τον Νοέμβριο. Η είδηση ενίσχυσε το ευρύτερο ράλι της αγοράς που είχαν τροφοδοτήσει η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας και οι ελπίδες για ένα πιο ομαλό Brexit.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Ουάσινγκτον για τη ‘φάση 1’ της συμφωνίας, ύστερα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια επίσημη υπογραφή υπογραφής. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Ωστόσο καθώς έως το τέλος της φετινής χρονιάς δεν αναμένονται άλλες σημαντικές εξελίξεις είτε στο μέτωπο του εμπορίου είτε αναφορικά με τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο όγκος συναλλαγών εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ