Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση

Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση
Δεν μας τρομάζουν απειλές, δεν μας τρομάζουν προκλήσεις, διεμήνυσε από τα Γρεβενά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, εδώ, από τη Μακεδονία, τη μόνη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία».

Κατά την τελετή ορκωμοσίας των Ν/Σ Οπλιτών της 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Γρεβενών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όλος ο ελληνικός λαός αισθάνεται ασφαλής.

Απευθυνόμενος στου οπλίτες, σημείωσε πως υπηρετούν την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσύνθετων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων για τη χώρα. «Οι απαιτήσεις είναι πολλές, γι’ αυτό σας καλώ να δείξετε ενδιαφέρον, ωριμότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας» πρόσθεσε.

Έκανε παράλληλα γνωστό ότι στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, να μπορούν οι στρατευμένοι να απολαμβάνουν εκπαίδευση που θα τους βοηθήσει, λαμβάνοντας επαγγελματική πιστοποίηση, η οποία και θα τους χρησιμεύσει στον εργασιακό τους βίο.
Γενικότερα, ο κ. Καμμένος επισήμανε πως η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας, όπως είπε, αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως, με κύριο σκοπό τη διασφάλιση της εθνικής άμυνας, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, εργάζεται αδιαλείπτως για ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ