Κουρουμπλής: Ιστορική ευκαιρία ο νέος εκλογικός νόμος

Κουρουμπλής: Ιστορική ευκαιρία ο νέος εκλογικός νόμος
«Ιστορική ευκαιρία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον νέο εκλογικό νόμο, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς καταθέσαμε ένα σχέδιο νόμου. Από εκεί και πέρα, απευθυνόμαστε στις προοδευτικές δυνάμεις και τους λέμε ότι είναι ιστορική η ευκαιρία, αλλά και η ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν νομίζουν ότι εκδικούνται τον ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτή τους την επιλογή, φοβούμαι ότι και ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους κρίνει πάρα πολύ αυστηρά, αλλά και οι επιπτώσεις στους χώρους αυτούς θα είναι δραματικές. Διότι και η Αριστερά το '90 έπεσε σε αυτό το λάθος τότε και δεν ψήφισε την απλή αναλογική και είμαι βέβαιος ότι το μετάνιωσε».

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε «εκτρωματικό» το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο, όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καν το κουράγιο να κάνει μία κάποια διόρθωση» και τόνισε: «Εμείς τους δίνουμε μία μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουν να αναλογιστούν τη στιγμή, να υπερβούμε όλοι τα λάθη που ενδεχομένως υπήρχαν, τα παράπονα και τις πικρίες».

Παραδέχθηκε πως «έγιναν λάθη ένθεν κι ένθεν», τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν «για το καλό της Δημοκρατίας» και να δημιουργηθούν «προϋποθέσεις για ευρύτερες συμμαχίες που βαθαίνουν τη Δημοκρατία, αυξάνουν τον έλεγχο, που τον έχουμε ανάγκη στο πολιτικό σύστημα, δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων ανθρώπων στη διαχείριση της εξουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ