Jamie Dimon (JP Morgan): Η τραπεζική κρίση πλησιάζει στο τέλος της - Πιθανότερη η ύφεση

Jamie Dimon (JP Morgan): Η τραπεζική κρίση πλησιάζει στο τέλος της - Πιθανότερη η ύφεση

H αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό κλάδο πιθανότατα έκανε πιο πιθανή μια ύφεση στις ΗΠΑ.

Η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ που ταρακούνησε τις αγορές σε όλο τον κόσμο τον περασμένο μήνα πιθανότατα πλησιάζει στο τέλος της, ακόμη και αν υπάρξουν και άλλες καταρρεύσεις τραπεζών, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.

Μόνο λίγες τράπεζες έχουν προβλήματα παρόμοια με εκείνα της Silicon Valley Bank, και όταν ο κλάδος αρχίσει να ανακοινώνει τα τριμηνιαία αποτελέσματά του την επόμενη εβδομάδα, τα νούμερα πιθανότατα θα είναι καλά, είπε ο Dimon σε συνέντευξή του στο CNN. Όταν ερωτήθηκε εάν μπορεί να υπάρξουν και άλλες περισσότερες χρεοκοπίες τραπεζών, απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

«Αλλά αν υπάρξουν, ξέρω ειλικρινά ότι θα επιλυθούν και πιθανότατα θα είναι οι τελευταίες χρεοκοπίες», είπε ο Dimon. «Νομίζω ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της συγκεκριμένης κρίσης».

Ωστόσο, ο 67χρονος τραπεζίτης, που διευθύνει την JP Morgan από το 2005 και είναι ο μόνος CEO από την εποχή της κρίσης του 2008 που παραμένει στο τιμόνι μεγάλης τράπεζας, προειδοποίησε ότι η αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό κλάδο πιθανότατα έκανε πιο πιθανή μια ύφεση στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ