Eurobank: Απέκτησε επιπλέον ποσοστό ύψους 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα με τίμημα 16,74 εκατ. ευρώ

Eurobank: Απέκτησε επιπλέον ποσοστό ύψους 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα με τίμημα 16,74 εκατ. ευρώ

Η συμμετοχή της τράπεζας ανέρχεται πλέον σε 15,8%.

Την απόκτηση επιπλέον ποσοστού ύψους 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα έναντι τιμήματος 16,74 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Eurobank και τη συμμετοχή της πλέον να ανέρχεται σε 15,8%.

Παράλληλα, η τράπεζα έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, με τη συμμετοχή της να ανέλθει στο 29,2%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank:Η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» («Eurobank Holdings»), ανακοινώνει την απόκτηση ποσοστού 3,2% (13.230.000 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα») από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC, έναντι τιμήματος €16,74 εκ..

Η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα ανέρχεται πλέον σε 15,8%. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι την 1η Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με τη Wargaming Group Limited, σύμφωνα με την οποία η Eurobank έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση της υπό το SPA αγοραπωλησίας, η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα θα ανέλθει σε 29,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ