Τράπεζα Πειραιώς: Ο Σύλλογος Εργαζομένων προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/11

Τράπεζα Πειραιώς: Ο Σύλλογος Εργαζομένων προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/11

Ποια τα αιτήματα των εργαζόμενων.

Την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στην Τράπεζα Πειραιώς, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων, με στόχο να ακυρωθούν «τα - επικίνδυνα για τους εργαζόμενους - σχέδια της Τράπεζας», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι οι θέσεις του είναι οι εξής:

"* Η ψηφιοποίηση του τραπεζικού τομέα και η μετάβαση στη ψηφιακή οικονομία, δεν μπορεί να αποτελεί de facto όχημα μείωσης της απασχόλησης.Δε μπορεί η χρηματοδότηση των επενδύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, να προκύπτει μέσα από τη μείωση των δαπανών προσωπικού. Δε συνάδει επ’ ουδενί με τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής και τις πρόσφατες ευρωπαϊκές συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων του τραπεζικού τομέα.

* Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα έχουμε θέσεις εργασίας μέσα στη νέα ψηφιακή εποχή, με τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και την εκπαίδευση που η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να μας παρέχει. Μόνο έτσι άλλωστε, θα αναβαθμιστούν και οι σχέσεις της Τράπεζας με το πελατειακό κοινό.

* Οι επιδιώξεις της Τράπεζας για αυξημένα και άμεσα μερίσματα, μέσα από την μονοδιάστατη πρακτική της διαρκούς εξοικονόμησης κόστους, χωρίς να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, είναι πλέον πέραν κάθε λογικής αιτιολογίας και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικής πρακτικής.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.), συνεπής στις θέσεις του, εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή με τεκμηρίωση κι επιχειρήματα στο business plan, όταν αυτό ανακοινώθηκε".

Και καταλήγει "θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Εργασίας και κάθε άλλο φορέα, προκειμένου να τοποθετηθούν απέναντι στις πρακτικές της Τράπεζας που εργαλειοποιεί την ψηφιακή μετάβαση σε βάρος της εργασίας και ευρύτερα της κοινωνικής συνοχής."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ