Καραβίας: Δέσμευση της Eurobank να στηρίξει «κάθε στέρεο επενδυτικό σχέδιο»

Καραβίας: Δέσμευση της Eurobank να στηρίξει «κάθε στέρεο επενδυτικό σχέδιο»

Η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα είναι -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Eurobank- η δεύτερη που πραγματοποιεί η διοίκηση της Τράπεζας στην περιοχή

Τη δέσμευση της Eurobank να στηρίξει «κάθε στέρεο επενδυτικό σχέδιο», αλλά και να εξακολουθήσει να βρίσκεται πλάι στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν περαιτέρω εντός και εκτός συνόρων, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, με την ευκαιρία τριήμερης περιοδείας, που πραγματοποιεί στην περιοχή ως επικεφαλής κλιμακίων ανώτατων και ανώτερων στελεχών της διοίκησης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

«Το πρώτο μέλημά μας σήμερα, σε μια συγκυρία που συνιστά ιστορική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, εξαιτίας και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι να στηρίξουμε και να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, χέρι χέρι με πρωτοπόρες ελληνικές επιχειρήσεις. Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει πλήθος επιχειρήσεων υψηλών επιδόσεων και ισχυρής δυναμικής, που δραστηριοποιούνται σε πολλά υποσχόμενους κλάδους για την ελληνική οικονομία και εμείς, ως συνεργάτες τους, στηρίζουμε την προσπάθειά τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν περαιτέρω, εντός και εκτός συνόρων, με βιώσιμο τρόπο. Είμαστε τράπεζα της ανάπτυξης και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε στέρεο επενδυτικό σχέδιο, να προσφέρουμε χρηματοοικονομική τεχνογνωσία σε όλες τις επιχειρήσεις, μεγάλες, μεσαίες και μικρές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά», επισήμανε ο κ. Καραβίας, που συνοδεύεται στην περιοδεία από τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, Κωνσταντίνο Βασιλείου και Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα είναι -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Eurobank- η δεύτερη που πραγματοποιεί η διοίκηση της Τράπεζας στην περιοχή, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, κι αυτό υπογραμμίζει «τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εταιρείες της Βορείου Ελλάδος στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τη δέσμευση της Eurobank να στέκεται δίπλα στην υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα, σε όλες τις φάσεις του οικονομικού κύκλου». Από χθες Τρίτη έως και αύριο Πέμπτη, τα κλιμάκια της διοίκησης πραγματοποιούν συναντήσεις με επιχειρηματικούς πελάτες της Τράπεζας στους νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Κιλκίς.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, η διοίκηση επισκέφθηκε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους πληροφορικής, μεταποίησης και εμπορίου, υγείας, logistics, λιανικού εμπορίου, βιομηχανίας αλουμινίου, βιομηχανίας και κατασκευής ανελκυστήρων, του πρωτογενούς τομέα, ορυκτού πλούτου και δομικών υλικών, με ισχυρή συμβολή στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, με φορείς της ευρύτερης περιοχής, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Κατά την παραμονή της στην περιοχή, τέλος, η διοίκηση επισκέπτεται καταστήματα της Τράπεζας και πραγματοποιεί συναντήσεις με τα στελέχη της Eurobank, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις και τα ζητήματα που απασχολούν τις προοπτικές ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ