Η Euronet εξαγοράζει τον Τομέα Αποδοχής Καρτών της Τράπεζας Πειραιώς - Στα 300 εκατ. το τίμημα

Χρήστος Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να καινοτομεί και να ανοίγει νέους δρόμους σε όλα τα μέτωπα

Η Euronet εξαγοράζει τον Τομέα Αποδοχής Καρτών της Τράπεζας Πειραιώς - Στα 300 εκατ. το τίμημα

Η Τράπεζα Πειραιώς, θυγατρική της Πειραιώς Financial Holdings, εισέρχεται σε μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την Euronet Worldwide, η οποία περιλαμβάνει την απόσχιση και πώληση της δραστηριότητας των υπηρεσιών αποδοχής καρτών, καθώς και τη σύναψη μακροπρόθεσμης αποκλειστικής συνεργασίας πωλήσεων και διανομής, για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς και η Euronet Worldwide υπέγραψαν σήμερα δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 100% των υπηρεσιών αποδοχής καρτών της Τράπεζας Πειραιώς. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

Υποστηριζόμενη από τις τεχνολογικές δυνατότητες και την τεχνογνωσία ενός διεθνούς παρόχου πληρωμών όπως η Euronet Worldwide, η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διασφαλίζει την πρωτοπορία της παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών και την προσθήκη προστιθέμενη αξίας για τους Έλληνες εμπόρους στο μέλλον. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, η Euronet Worldwide θα λειτουργεί ως αποκλειστικός μακροπρόθεσμος στρατηγικός εταίρος της Τράπεζας Πειραιώς για την παροχή υπηρεσιών αποδοχής καρτών σε πελάτες της τράπεζας. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς θα λαμβάνει επίσης προμήθειες για μελλοντικά καθαρά έσοδα που θα δημιουργούνται από τη δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών.

Χρήστος Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να καινοτομεί και να ανοίγει νέους δρόμους σε όλα τα μέτωπα

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Euronet Worldwide για τις υπηρεσίες αποδοχής καρτών, την πρώτη στον τομέα της για την ελληνική αγορά», δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. «Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να καινοτομεί και να ανοίγει νέους δρόμους σε όλα τα μέτωπα, ενισχύοντας τον δυναμισμό της ελληνικής τραπεζικής αγοράς. Μέσα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό πλαίσιο πληρωμών, η Euronet Worldwide είναι ο πλέον κατάλληλος τεχνολογικός εταίρος για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της τράπεζάς μας στην ψηφιακή εποχή, την ανάπτυξη ενός από τους κύριους πυλώνες των υπηρεσιών μας και την επέκταση των δυνατοτήτων πληρωμών μας».

Ο Μάικλ Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της Euronet Worldwide, δήλωσε: «Η απόκτηση της πλατφόρμας υπηρεσιών αποδοχής καρτών από τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας, την Τράπεζα Πειραιώς, σηματοδοτεί μια εξαιρετική ευκαιρία για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας και αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευση της Euronet Worldwide στην ελληνική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούμαστε εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. Μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς, σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ουσιαστικά τον τομέα των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα και θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καινοτόμες, υψηλής ποιότητας λύσεις στους νέους εμπορικούς πελάτες της συμμαχίας «Πειραιώς - Euronet», μέσω της αξιοποίησης της βέλτιστης τεχνολογικής υποδομής της Euronet Worldwide».

Η συναλλαγή υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ