Επί τάπητος το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής

Επί τάπητος το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να αποφασίσει επί της πρότασης που έχει καταθέσει η CVC για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εκτός απροόπτου, το Δ.Σ. της τράπεζας αναμένεται να κάνει δεκτή την πρόταση του fund, το οποίο έχει προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε εξαγορές εμβληματικών μονάδων στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας, όπως είναι τα νοσοκομεία "Υγεία" και "Metropolitan". Η συνολική αξία της συναλλαγής αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή των 400 - 450 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα, έχει περάσει από πολλά κύματα. Στα προηγούμενα χρόνια και επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο υπήρχε ενεργή συμμετοχή και της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς ο τότε υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει δεκτή την προσφορά που είχε καταθέσει ομάδα Ελληνοαμερικανών επενδυτών. Ωστόσο οι τελευταίοι δεν μπόρεσαν ποτέ να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ολοκληρωθεί η εξαγορά, ενώ ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχαν εκδηλώσει και κινεζικές εταιρείες.

Αντιρρήσεις από τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρούν πως το προσφερόμενο τίμημα ουδόλως αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας και κάνουν λόγο για σκανδαλώδες ξεπούλημα, ενώ δείχνουν να τάσσονται υπέρ της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ