Attica Bank: Ανάθεση χαρτοφυλακίου 435 εκατ. ευρώ στην Qquant Master

Attica Bank: Ανάθεση χαρτοφυλακίου 435 εκατ. ευρώ στην Qquant Master

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει δύο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής

Η Attica Bank ανακοίνωσε, σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας με υποβολή προσφορών, ότι υπεγράφη σήμερα σύμβαση με την «Qquant Master Servicer», εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου συνολικού ποσού περίπου €435 εκ ευρώ, το οποίο παραμένει στα βιβλία της Τράπεζας.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει δύο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής. Στον ενδιάμεσο χρόνο θα ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες μετάπτωσης της διαχείρισης και ενημέρωσης.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας για την καλύτερη διαχείριση και εν τέλει περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, σε συνέχεια των δύο τιτλοποιήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Τράπεζα να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων της, με έμφαση στη διοχέτευση ρευστότητας και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ