Εκτός ρύθμισης ακόμη περισσότερα επιχειρηματικά δάνεια

Νέες υποχωρήσεις από την κυβέρνηση - μειώνεται δραστικά το όριο υπαγωγής των στεγαστικών δανείων στην πλατφόρμα

Εκτός ρύθμισης ακόμη περισσότερα επιχειρηματικά δάνεια

Άλλη μια υποχώρηση στο πλαίσιο του "έντιμου συμβιβασμού" από την κυβέρνηση. Την ώρα που υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος διεμήνυε από τις Βρυξέλλες ότι δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ ευρώ, η κυβέρνηση αποφάσιζε στην Αθήνα να θυσιάσει ακόμη περισσότερους δανειολήπτες στον βωμό της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές. 

Η τροπολογία αλλάζει όσον αφορά στις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρηματικών δανείων. Εκτός από τη διαφορά ως προς το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου (250.000 ευρώ για όλα τα δάνεια και 175.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά) θα υπάρχει πλέον διαφορά και ως προς το ύψος της οφειλής. Ενώ για τα στεγαστικά δάνεια το όριο παραμένει στα 130.000 ευρώ, για τα επιχειρηματικά κατεβαίνει στα 100.000 ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Παράλληλα προβλέπεται πως για την εμπορική αξία θα λαμβάνεται υπόψη αυτή που είναι στα βιβλία των τραπεζών, ενώ ο αιτών θα μπορεί να αποδείξει πως η εμπορική αξία δεν είναι αυτή που αναφέρεται στα βιβλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ