Ο Γιώργος Μιχελής αναλαμβάνει πρόεδρος στην Attica Bank

Ο Γιώργος Μιχελής αναλαμβάνει πρόεδρος στην Attica Bank

Καθήκοντα προέδρου της Attica Bank αναμένεται να αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Γιώργος Μιχελής.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, ύστερα και από την υποβολή παραίτησης του προέδρου της Τράπεζας, Παν. Ρουμελιώτη.

Το θέμα του Δ.Σ. είναι η σύγκληση γενικής συνέλευσης που θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της Τράπεζας.

Οι πληροφορίες φέρουν τον πρώην πρόεδρο του ΤΧΣ, Γιώργο Μιχελή, να προτείνεται για την θέση του προέδρου της Attica Bank.

Ο κ. Μιχελής έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και κατέχει Bachelor of Arts (University of Massachusetts), Master's Degree (Boston College) Ph.D από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας επέστρεψε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο στην περίοδο 1995-1996.

Το 1996, επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρικής της Eurobank στη Σερβία. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Επίσης, διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 και ανέλαβε πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ το 2015 απ' όπου αποχώρησε το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ