Ξεφορτώνεται τα «κόκκινα δάνεια» η Εθνική Τράπεζα

Ξεφορτώνεται τα «κόκκινα δάνεια» η Εθνική Τράπεζα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σχεδιασμοί της Εθνικής Τράπεζα όσον αφορά στα πωλητήρια «κόκκινων» δανείων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων καθώς εστάλη σε επενδυτές το ενημερωτικό δελτίο.

Ο διαγωνισμός, τον οποίο θα «τρέξει» ως σύμβουλος η Morgan Stanley, αφορά σε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικής απαίτησης 1,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 0,95 δισ. ευρώ αποτελούν το οφειλόμενο κεφάλαιο.

Πρόκειται για περίπου 13.000 δάνεια -καταγγελμένα στην πλειονότητά τους, τα οποία έχουν εξασφαλίσεις επί περίπου 7.900 ακινήτων.

Η συνολική αξία των εξασφαλίσεων αποτιμάται από την Εθνική στο 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 0,65 δισ. ευρώ αφορά σε εμπορικά ακίνητα και το υπόλοιπο σε οικόπεδα και κατοικίες.

Σύμφωνα με το teaser, το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στις 10 Δεκεμβρίου και δεσμευτικών στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στόχος είναι η συναλλαγή να μετρήσει στις επιδόσεις πρώτου τριμήνου 2019, όσον αφορά στον στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ