Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους
Η Σαουδική Αραβία και η ιαπωνική SoftBank Group ανακοίνωσαν πως προχωρούν στη σύσταση τεχνολογικού επενδυτικού fund έως 100 δισ. δολαρίων, με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου private equity fund του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που έχει πάρει φέτος το Ριάντ, προκειμένου η οικονομία της χώρας να κινηθεί και προς τομείς εκτός της πετρελαϊκής βιομηχανίας, λόγω του προβλήματος που έχουν προκαλέσει οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Βασικός επενδυτικός εταίρος του νέου fund θα είναι το κορυφαίο κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, το Public Investment Fund, που αναμένεται να επενδύσει ως και 45 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η SoftBank αναμένεται να επενδύσει τουλάχιστον 25 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας.

Αρκετοί άλλοι μεγάλοι επενδυτές, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για πιθανή συμμετοχή στο fund.

«Με την ίδρυση του SoftBank Vision Fund, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, το SoftBank Vision Fund θα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τεχνολογικό κλάδο», σχολίασε ο πρόεδρος της SoftBank, Masayoshi Son.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ