Έβαλντ Νοβότνι: Η παράταση του ELA θα κριθεί από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής

Έβαλντ Νοβότνι: Η παράταση του ELA θα κριθεί από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής
Σαφή προειδοποίηση ότι η παράταση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες θα κριθεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, απέστειλε σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας επιβεβαίωσε τη νέα αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες, μια είδηση που είχε μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο κ. Νοβότνι διευκρίνισε ότι η παροχή έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA επεκτάθηκε μέχρι το τέλος της ημέρας, υπογραμμίζοντας πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τυχόν επέκταση του ELA ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Θα αποφασίσουμε τυχόν περαιτέρω επέκταση του ELA ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων», είπε ο Έβαλντ Νοβότνι, συνδέοντας έτσι τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ με τα συμπεράσματα του αποψινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και τις αποφάσεις του Eurogroup που συνεδριάζει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα, τραπεζική πηγή της ΕΕ ανέφερε πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες.