Αμετάβλητο στο 0,05% το επιτόκιο της ΕΚΤ

Αμετάβλητο στο 0,05% το επιτόκιο της ΕΚΤ
Στα ιστορικά τους χαμηλά κράτησε τα επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και των επενδυτών.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,05%, 0,30% και 0,20% αντιστοίχως.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλύσει τις σκέψεις που οδήγησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία τον περασμένο Μάρτιο ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα έχει διπλασιάσει το δανεισμό προς την Ελλάδα ο οποίο ξεπερνά πλέον τα 100 δισ. ευρώ και φτάνει το 68% του ελληνικού ΑΕΠ.

Οι αναλυτές περιμένουν παράλληλα ο επικεφαλής της ΕΚΤ να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ