Σε ΑΜΚ προχωρά η Attica Bank -Στόχος η συνέχιση της αυτόνομης πορείας

Σε ΑΜΚ προχωρά η Attica Bank -Στόχος η συνέχιση της αυτόνομης πορείας
Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί η τράπεζα Attica Bank τους μετόχους της στις 30/9 με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 434 εκατ. ευρώ.

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν την αύξηση, η οποία θα καλυφθεί εν μέρει από τους ίδιους και εν μέρει από τον στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα έχει επιλεχθεί από την Attica ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank προτείνει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, αφετέρου με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι € 434.000.000.

Η εν λόγω αύξηση προτείνεται να λάβει χώρα μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) και την επακολουθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών.

Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, σημειώνεται ότι θα καθοριστεί από την αρμόδια έκτακτη Γ.Σ. που θα εγκρίνει την αύξηση, ενώ δεν θα υπολείπεται των 0,30 ευρώ.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split). Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.

2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού της, με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, αφετέρου με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό (στρατηγικό/-ούς επενδυτή/-ές) η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό (σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 10 κ.ν. 2190/1920) του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων. Καθορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, της προθεσμίας κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

4. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ή/και προς έκδοση ομολογιακού δανείου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για το σύνολο ή ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι κ.κ. μέτοχοι κάτοχοι κοινών μετοχών καλούνται σε:

• Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 13/10/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.

• Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 24/10/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.

Στη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος (κάτοχος κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας) στα αρχεία του Συστήματος Αυλών Τίτλων που διαχειρίζεται η "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε." (η «Ε.Χ.Α.Ε.», πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών), στο οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Τράπεζας.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ