Τουρκολιάς: Η φορολογία συνδέεται με την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας

Τουρκολιάς: Η φορολογία συνδέεται με την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας
Παρέμβαση να κοιτάξει η κυβέρνηση το ζήτημα της φορολογίας για να το συνδέσει με την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας,

απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Ο κ. Τουρκολιάς τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι εξαγωγές, ενώ χαρακτήρισε μη επαρκείς τις οδηγίες της ΤτΕ για τον χειρισμό των κόκκινων δανείων, επιμένοντας ότι είναι κάτι που δεν έχει ξανααντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και πρέπει να γίνει με σύγχρονους όρους και σύγχρονες μεθόδους.

Πρόσθεσε ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι παρούσα στην "επόμενη ημέρα" της ελληνικής οικονομίας, παρατήρησε ωστόσο ότι αν και ο όμιλος της Εθνικής ψάχνει για αξιόπιστες επενδυτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες προς χρηματοδότηση ανέφερε ότι αυτές δεν είναι και τόσες πολλές.

Αναφορικά με το πλάνο αναδιάρθρωσης του ομίλου της ΕΤΕ σημείωσε πως θα ακολουθήσουν ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων όπως του Αστήρ Παλλας και της εταιρείας Πανγαία με κριτήριο την απόδοση τους ως προς το ενεργητικό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ