Συνάντηση προέδρου ΕΤΕπ με Μητσοτάκη για δύο σημαντικά δάνεια - Τετ α τετ και με Στουρνάρα

Συνάντηση προέδρου ΕΤΕπ με Μητσοτάκη για δύο σημαντικά δάνεια -  Τετ α τετ και με Στουρνάρα

Θα επιβεβαιώσει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αναβάθμιση της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω έξυπνων μετρητών και τη στήριξη για έκδοση δελτίων ταυτότητας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και να συζητήσει με υπουργούς της κυβέρνησης και επιχειρηματικούς εταίρους.

Ο κ. Χόγιερ θα ανακοινώσει επίσης τη διάθεση δύο νέων σημαντικών δανείων, αναδεικνύοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ του Ομίλου ΕΤΕπ και των Ελλήνων εταίρων του και τη δέσμευση της ΕΤΕπ να λειτουργεί ως βασικός εταίρος για μακροπρόθεσμες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφέρει ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Hoyer, και ο κ. Μητσοτάκης θα έχουν σύντομη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου από τις 11:45 έως τις 12:30 ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης συγκαταλέγεται και ο Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν συνεργάτες της τράπεζας, ενδιαφερόμενοι φορείς και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Hoyer θα επιβεβαιώσει επίσης τη στήριξη της ΕΤΕπ, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το έργο-ορόσημο του ΔΕΔΔΗΕ, εκτιμώμενου συνολικού κόστους 546 εκατ. ευρώ, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί επιπλέον από δάνειο ύψους 273 εκατ. ευρώ του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα, από τις 13:00 έως τις 13:45 στα γραφεία της Επενδυτικής Ομάδας για την Ελλάδα (ITG) της ΕΤΕπ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Hoyer θα επιβεβαιώσει επίσης τη στήριξη της ΕΤΕπ για την καινοτόμο έκδοση δελτίων ταυτότητας με δάνειο ύψους 10,5 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Veridos Matsoukis, κορυφαία στον χώρο εταιρεία εκτυπώσεων εγγράφων ασφαλείας. Παρών θα είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η ισχυρή παρουσία της ΕΤΕπ στην Ελλάδα

Η επίσκεψη της ΕΤΕπ στην Αθήνα πραγματοποιείται ύστερα από ακόμα μια χρονιά με ρεκόρ συμμετοχής, η οποία έφτασε στα 2,2 δισ. ευρώ. Η δραστηριοποίηση της ΕΤΕπ το 2022 περιελάμβανε το υψηλότερο ποσοστό (65%) που διατέθηκε ποτέ για φιλικά προς το κλίμα έργα, αντανακλώντας τη δέσμευση της τράπεζας της ΕΕ να διαθέτει τουλάχιστον το μισό των πόρων της σε δράσεις για το κλίμα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, πολύ νωρίτερα από τον στόχο της ΕΤΕπ για το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ