Wells Fargo: Θα πληρώσει έως και 1,8 δισ. δολ. για να βοηθήσει στην αναπλήρωση του ταμείου FDIC

 Wells Fargo: Θα πληρώσει έως και 1,8 δισ. δολ. για να βοηθήσει στην αναπλήρωση του ταμείου FDIC

Οι τραπεζικοί κολοσσοί είναι πιθανό να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αναπλήρωσης του αμοιβαίου κεφαλαίου, δήλωσε η FDIC τον Μάιο

 

Η Wells Fargo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναμένει να πληρώσει έως και 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην αναπλήρωση ενός κρατικού ταμείου ασφάλισης καταθέσεων που εξαντλήθηκε φέτος κατά 16 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών.

Σύμφωνα με πρόταση της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), η Wells Fargo εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσει μια «ειδική αξιολόγηση» προ φόρου ύψους έως και 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία θα αφήσει στην άκρη για να πληρώσει όταν η FDIC οριστικοποιήσει τον κανόνα, ανέφερε η τράπεζα σε ρυθμιστική κατάθεση την Τρίτη.
Οι τραπεζικοί κολοσσοί είναι πιθανό να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αναπλήρωσης του αμοιβαίου κεφαλαίου, δήλωσε η FDIC τον Μάιο.

Η Wells Fargo είπε επίσης ότι ξεχωριστές προτάσεις για τους κανόνες κεφαλαίου των ΗΠΑ θα μπορούσαν να την οδηγήσουν να αναθεωρήσει τον ισολογισμό της.

Σε ένα από τα πρώτα δημόσια σχόλια από έναν μεγάλο δανειστή των ΗΠΑ από τότε που κυκλοφόρησαν οι προτάσεις την περασμένη εβδομάδα, η Wells Fargo είπε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα αλλάξουν τους δείκτες κινδύνου για δανεισμό, συναλλαγές και εσωτερικές λειτουργίες.

«Η εταιρεία αναμένει σημαντική αύξηση στα σταθμισμένα περιουσιακά της στοιχεία και καθαρή αύξηση των κεφαλαιακών της απαιτήσεων με βάση μια προκαταρκτική αξιολόγηση του προτεινόμενου κανόνα», ανέφερε η τράπεζα.

Εάν οι κανόνες εφαρμοστούν πλήρως, θα οδηγήσουν σε αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις μεγάλες τράπεζες κατά 16% συνολικά από τα σημερινά επίπεδα, με τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες εταιρείες να επηρεάζονται περισσότερο, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Wells Fargo ανέφερε επίσης στην κατάθεση της Τρίτης ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για την επίλυση των ερευνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και την Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων σχετικά με επικοινωνίες εργαζομένων σε μη εγκεκριμένα κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων.
Τον Σεπτέμβριο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 16 χρηματοπιστωτικές εταιρείες, αφού οι εργαζόμενοι συζήτησαν συμφωνίες και συναλλαγές στις προσωπικές τους συσκευές και εφαρμογές.

Η Wells Fargo ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 57%.Αύξησε επίσης το μέρισμά της αφού πέρασε τον ετήσιο έλεγχο υγείας της Federal Reserve.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ