Ράπανος (ΕΕΤ): Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας, θα συμβάλουν οι ελληνικές τράπεζες

Ράπανος (ΕΕΤ): Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας, θα συμβάλουν οι ελληνικές τράπεζες

Απολογισμός της δράσης της ΕΕΤ για το 2022

Στις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2022 και στην ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και ιδιωτών, έδωσε έμφαση, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλειος Ράπανος, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ράπανος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, κάνοντας απολογισμό της δράσης της ΕΕΤ για το 2022, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

- Την επιτυχή μετάβαση της Ένωσης στο νέο οργανωτικό σχήμα, με τις δέκα νέες Συντονιστικές Επιτροπές και ιδιαίτερα τη νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία συνεργάστηκε εποικοδομητικά και ουσιαστικά με τις υπηρεσιακές μονάδες της Ένωσης και ανταποκρίθηκε στο σύνολο των προκλήσεων του τραπεζικού κλάδου για το 2022.

- Την σταθερή συμμετοχή της ΕΕΤ στον θεσμικό διάλογο με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία.

- Την έγκυρη ενημέρωση του κοινού μέσω της ανάρτησης στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ, ανακοινώσεων, ετήσιων απολογισμών, αλλά και της τακτικής έκδοσης του «Greek Banking System Overview».

- Την αμιγώς θεσμική αποστολή της ΕΕΤ, αλλά και την έντονη και διαρκώς βελτιούμενη δράση της στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

- Τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2022 και την ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Αποτιμώντας γενικότερα το διαχρονικό έργο της ΕΕΤ, ο κ. Ράπανος ανέφερε τα εξής: «Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γιορτάζει φέτος 95 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην οικονομική ζωή του τόπου. Τα μέλη της ανταγωνίζονται το ένα το άλλο μέσα στο πλαίσιο της ανοιχτής οικονομίας, με ευλάβεια στην τήρηση όλων των θεσμικών μας δεσμεύσεων. Παρά τον ανταγωνισμό, μεταξύ των μελών της, η Ένωση έχει αποδειχθεί πολλαπλώς χρήσιμη και επωφελής τόσο στα μέλη της, όσο και στην οικονομική ζωή γενικότερα. Γι' αυτό επιθυμώ και δημοσίως να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, των επιμέρους Επιτροπών και σε όλο το προσωπικό της για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα συμβάλει, όπως πάντα, στην προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ