Mastercard: Ξεκινά την ανακύκλωση πιστωτικών καρτών σε συνεργασία με την HSBC

 Mastercard: Ξεκινά την ανακύκλωση πιστωτικών καρτών σε συνεργασία με την HSBC

Η Mastercard προσφέρει συνεργασία με κάθε τράπεζα στον κόσμο - Έχει περίπου 3,1 δισεκατομμύρια κάρτες σε κυκλοφορία

 

Η εταιρεία Mastercard ξεκίνησε την Τετάρτη ένα παγκόσμιο έργο για την ανακύκλωση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ως μέρος ενός σχεδίου για την εξοικονόμηση των δισεκατομμυρίων καρτών που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κλάδο και οδηγούνται σε υγειονομική ταφή.
Αρχικά συνεργαζόμενη με τον βρετανικό δανειστή HSBC Holdings σε οκτώ υποκαταστήματα στη Βρετανία, η Mastercard είπε ότι τράπεζες σε όλο τον κόσμο, μερικές από τις οποίες έχουν ξεκινήσει τοπικές πρωτοβουλίες, θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να βοηθήσουν στην οικοδόμηση οικονομιών κλίμακας.

«Καλούμε όλους τους εκδότες καρτών σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν μαζί μας, σε όποια περιοχή κι αν βρίσκονται, και να προσφέρουν ανακύκλωση καρτών στους πελάτες τους», δήλωσε ο Ajay Bhalla, Πρόεδρος cyber και πληροφοριών της Mastercard Inc.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Mastercard θα παράσχει μηχανές τεμαχισμού στην HSBC, καθεμία από τις οποίες μπορεί να χωρέσει 10.000 κάρτες, που ισοδυναμούν με 50 κιλά (110 λίβρες) πλαστικού. Μόλις γεμίσει, θα μεταφερθεί σε εγκατάσταση ανακύκλωσης πλαστικών.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες για το σχέδιο δεν αποκαλύφθηκαν. Το πιλοτικό έργο, το οποίο θα διαρκέσει για ένα εξάμηνο, θα επιτρέψει στους πελάτες να ανακυκλώσουν οποιαδήποτε πλαστική κάρτα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από ανταγωνιστές.

«Αυτός ο πιλότος ανακύκλωσης θα μας δώσει κάποια πολύ σημαντική εικόνα και θα ενημερώσει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας», δήλωσε ο Jose Carvalho, επικεφαλής του τμήματος πλούτου και προσωπικής τραπεζικής της HSBC UK.

Επί του παρόντος, η Mastercard είπε ότι έχει περίπου 3,1 δισεκατομμύρια κάρτες σε κυκλοφορία. Κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι παράγονται περίπου 600 εκατομμύρια κάρτες από τη βιομηχανία, η καθεμία με διάρκεια ζωής περίπου πέντε ετών.

Η Έκθεση Nilson, η οποία αναλύει τη βιομηχανία, έθεσε τις συνολικές κάρτες σε κυκλοφορία σε σχεδόν 26 δισεκατομμύρια το 2022 και προβλέπει ότι θα μπορούσε να αυξηθεί σε 28,4 δισεκατομμύρια μέχρι το 2027.
Η αυξανόμενη χρήση πλαστικού έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις στον κόσμο, με τα πλαστικά απόβλητα να θάβονται σε χωματερές ή να μολύνουν ποτάμια και ωκεανούς. Η διαδικασία παραγωγής πλαστικού είναι επίσης σημαντική πηγή αερίων θερμοκηπίου που θερμαίνουν τον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ