Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων

Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων

Συνολικά 2,5% των αυξήσεων έχει απορροφήσει η Τράπεζα Χανίων από τον Ιούλιο του 2022, παρά τις συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ενημερώνει πως διατηρεί για ακόμη μια φορά αμετάβλητο το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων της (Β.Ε.Χ) παρά την αναπροσαρμογή κατά 0,25% του ελάχιστου επιτοκίου προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από 3,50% σε 3,75% από 10/05/2023.

Η ανωτέρω απόφαση της Τράπεζας να απορροφήσει το κόστος που προέκυψε από την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚT, ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ρόλο της ως ενεργό μέλος της κοινωνίας που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των δανειοληπτών. Με αίσθημα ευθύνης και κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούν, η Τράπεζα λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις και προσφέρει λύσεις που διευκολύνουν σημαντικά στην ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σχετικά με τη νέα απορρόφηση, ο Πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Μιχάλης Μαρακάκης δήλωσε σχτεικά: «Με οδηγό την ισχυρή επιθυμία της Τράπεζας να προσφέρει έμπρακτες λύσεις που μειώνουν το αίσθημα ανησυχίας και αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, θα συνεχίσει να βρίσκει λύσεις για κάθε ανάγκη των πελατών της.» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ