Mastercard: Στα σκαριά νέες συνεργασίες για τις κάρτες πληρωμών κρυπτονομισμάτων

Mastercard: Στα σκαριά νέες συνεργασίες για τις κάρτες πληρωμών κρυπτονομισμάτων

Συνεργάζεται ήδη με ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Nexo και Gemini για να προσφέρει κάρτες πληρωμών που συνδέονται με κρυπτογράφηση σε ορισμένες χώρες.

 

Η Mastercard θα επεκτείνει το πρόγραμμα καρτών πληρωμών κρυπτονομισμάτων επιδιώκοντας περισσότερες συνεργασίες με εταιρείες κρυπτογράφησης, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κρυπτογράφησης και blockchain της εταιρείας.

Η Mastercard έχει ήδη συνεργαστεί με ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Nexo και Gemini για να προσφέρει κάρτες πληρωμών που συνδέονται με κρυπτογράφηση σε ορισμένες χώρες. Οι κάρτες Binance επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές σε παραδοσιακά νομίσματα, που χρηματοδοτούνται από τα κρυπτονομίσματα τους στο χρηματιστήριο.

«Έχουμε δεκάδες συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν προγράμματα κρυπτογραφικών καρτών και συνεχίζουν να επεκτείνονται», δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ο Raj Dhamodharan, επικεφαλής του τμήματος κρυπτογράφησης και blockchain της Mastercard.

Οι τράπεζες έχουν γίνει επιφυλακτικές μετά την κατάρρευση ορισμένων μεγάλων εταιρειών κρυπτογράφησης πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπίας του μεγάλου χρηματιστηρίου FTX. Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ καταπολεμούν όλο και περισσότερο αυτό που λένε ότι είναι έλλειψη συμμόρφωσης στην αγορά.


Τον Μάρτιο, η Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ μήνυσε την Binance, κατηγορώντας το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο ότι λειτουργεί, όπως ανάφερεη ρυθμιστική αρχή «παράνομο» ανταλλακτήριο και «ψεύτικο» πρόγραμμα συμμόρφωσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, είπε ότι η καταγγελία περιείχε μια "ελλιπή αναφορά των γεγονότων".

Το Binance, είπε ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα καρτών "υποβάλλεται από πλήρη δέουσα επιμέλεια" και παρακολουθείται συνεχώς.

Ορισμένες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Santander και NatWest, περιορίζουν το ποσό των χρημάτων που μπορούν να μεταφέρουν οι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να προστατεύσουν τους καταναλωτές από απάτες.

Τον Νοέμβριο, η Visa διέκοψε τις παγκόσμιες συμφωνίες πιστωτικών καρτών της με την FTX. Η American Express - η οποία είχε δηλώσει το 2021 ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης κρυπτογράφησης ως πιθανή επιλογή για την εξαργύρωση πόντων ανταμοιβής - δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν βλέπει την κρυπτογράφηση να αντικαθιστά τις κύριες υπηρεσίες πληρωμής και δανεισμού της στο εγγύς μέλλον.


Ερωτηθείς εάν η Mastercard σκέφτεται να επιβάλει περιορισμούς στο ποσό των χρημάτων που θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας το δίκτυο πληρωμών της, ο Dhamodharan είπε: "Δεν είμαστε εδώ για να επιλέγουμε τους νικητές. Δεν είμαστε εδώ για να επιλέξουμε ποια συναλλαγή θα γίνει ή ποια συναλλαγή θα έπρεπε δεν συμβεί."

Πρόσθεσε ότι οι χρήστες του δικτύου της Mastercard περνούν από διάφορους ελέγχους συμμόρφωσης, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην τεχνολογία ανάλυσης κρυπτογράφησης.

Η Mastercard είναι «πραγματικά πολύ ενθουσιώδης» με την υποκείμενη τεχνολογία blockchain που τροφοδοτεί τα κρυπτονομίσματα, είπε ο Dhamodharan.

«Πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερα ρυθμιζόμενα χρήματα θα έρθουν σε αυτό», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ