Η Ρωσία θέλει να βγάλει 1 εκατ. βαρέλια από την αγορά

 Η Ρωσία θέλει να βγάλει 1 εκατ. βαρέλια από την αγορά

Θα προτείνει μείωση της παραγωγής πετρελαίου στον ΟΠΕΚ

Την μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα ζητήσει η Ρωσία στην επόμενη συνάντησή του ΟΠΕΚ τον Οκτώβριο, ανέφερε σήμερα πηγή που γνωρίζει την ρωσική άποψη επί του θέματος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των μηνών έντονης αστάθειας της αγοράς που ώθησαν έναν άλλο κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία, να πει ότι ο όμιλος θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει αρνηθεί να αυξήσει την παραγωγή σε χαμηλότερες τιμές πετρελαίου παρά την πίεση από μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν απότομα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου λόγω των κυρώσεων της Δύσης στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα της μετά την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας εν μέσω δύσκολων σχέσεων με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ