Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέο κίνδυνο στα αεροπλάνα

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέο κίνδυνο στα αεροπλάνα
Κυβερνητικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. ανακαλύπτουν ευάλωτα σημεία στα δίκτυα των αεροπλάνων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία των Η.Π.Α., U.S. GAO, τα επιβατικά αεροπλάνα θα μπορούσαν να έχουν άλλο ένα ευάλωτο σημείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατική ενέργεια. Χάκερ θα μπορούσαν, θεωρητικά, να εισέλθουν στο σύστημα πλοήγησης του αεροπλάνου μέσω του ασύρματου συστήματος ψυχαγωγίας και να αποκλείσουν τους πιλότους από το χειρισμό του.

Το "US Government Accountability Office", μία κρατική υπηρεσία προειδοποιεί την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) για τον πιθανό κίνδυνο, κάτι το οποίο προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες απειλές τζιχαντιστών για νέες τρομοκρατικές ενέργειες.

Εάν τα ρούτερ και η καλωδίωση που χρησιμοποιείται για το ασύρματο δίκτυο επιβατών είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται για την δικτύωση του συστήματος πλοήγησης, τότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κυβερνο-επίθεσης, σύμφωνα με την προειδοποίηση.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο κάλεσε την FAA να προβεί σε ενέργειες για την αναβάθμιση των συστημάτων του, έτσι ώστε να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος που θα μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε τρομοκράτη με ένα λάπτοπ να αναλάβει το χειρισμό του αεροσκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακρόν εναντίον ΗΠΑ

Μια διαμάχη μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ σχετικά με τον αντίκτυπο των πράσινων επιδοτήσεων στην ευρωπαϊκή…