Οι Βρετανοί πληρώνουν ακριβά τη βασιλική οικογένεια

Οι Βρετανοί πληρώνουν ακριβά τη βασιλική οικογένεια
Κατά 5,7% αυξήθηκε μέσα σε ένα χρόνο το κόστος της βρετανικής μοναρχίας για τους φορολογούμενους, ανερχόμενο στα 35,7 εκατ.

στερλίνες (44,6 εκατ. ευρώ), κυρίως εξαιτίας των εργασιών ανακαίνισης βασιλικών ανακτόρων, σύμφωνα με τους λογαριασμούς που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι δαπάνες της βασίλισσας Ελισάβετ αυξήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2013-2014 κατά 2,4 εκατ. στερλίνες (1,9 εκατ., αν δεν υπολογισθεί ο πληθωρισμός) και αντιπροσωπεύουν 56 πένες (70 λεπτά του ευρώ) ανά κάτοικο.

Οι δαπάνες που είναι αφιερωμένες στη συντήρηση και την ανακαίνιση των βασιλικών ιδιοκτησιών αυξήθηκαν από την πλευρά τους κατά 45% και έφθασαν τα 13,3 εκατ. στερλίνες.

Μόνον οι εργασίες ανακαίνισης του διαμερίσματος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, της συζύγου του, της Κέιτ, και του γιου τους, του Τζορτζ, στα ανάκτορα του Κένσινγκτον κόστισαν 3,4 εκατ. στερλίνες.

Αν συνυπολογισθεί και το ποσό του 1,1 εκατ. στερλινών που είχε ήδη δαπανηθεί τον προηγούμενο χρόνο, οι εργασίες αυτές κόστισαν περίπου 4,5 εκατ. στερλίνες (5,6 εκατ. ευρώ).

Η κατοικία τους, η οποία αριθμεί είκοσι δωμάτια, ανακαινίσθηκε πλήρως καθώς αφαιρέθηκαν υλικά από αμίαντο.

Για τα έπιπλα και την εσωτερική διακόσμηση πλήρωσαν αντίθετα ο Ουίλιαμ και η Κέιτ από τα δικά τους έσοδα, καθώς και για την κουζίνα.

Οι μετακινήσεις του πρίγκιπα Καρόλου, του κληρονόμου του θρόνου ο οποίος εκπροσωπεί ολοένα και συχνότερα τη μητέρα του στο εξωτερικό, στοίχισαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο στερλίνες (434.000 καταβλήθηκαν για την επίσκεψή του στην Ινδία με την Καμίλα τον περασμένο Νοέμβριο και 255.000 για να μεταβεί στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα το Δεκέμβριο).

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε επίσης έσοδα 21,7 εκατ. στερλίνες (δηλαδή κατά 1,5 εκατ. στερλίνες περισσότερα απ' ό,τι το προηγούμενο οικονομικό έτος), προερχόμενα από το δουκάτο του στην Κορνουάλη (νοτιοδυτική Αγγλία) όσο και από τους φορολογουμένους.
Αυτή είναι ζωή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ