«Η Ελλάδα ξαναβλέπει το φως» γράφει η La Republica

«Η Ελλάδα ξαναβλέπει το φως» γράφει η La Republica
«Η Ελλάδα ξαναβλέπει το φως, το ΑΕΠ σημειώνει και πάλι άνοδο» τιτλοφορεί άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «La Republica» το οποίο είναι αφιερωμένο στην οικονομική κατάσταση της χώρας.


«Μετά από σχεδόν έξι χρόνια κρίσης, με την ελληνική οικονομία να έχει χάσει το 25% της αξίας της, το ΑΕΠ ξαναρχίζει (σε περιορισμένο βαθμό) να σημειώνει άνοδο» σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.
Η «La Repuplica» προσθέτει ότι «ο ελαφρύς αυτός άνεμος αισιοδοξίας φυσάει χάρη στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, για το 2014, προέβλεψε άνοδο του ΑΕΠ της τάξης του 0,5%».
Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Έττορε Λιβίνι, αναφέρει πως η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει ότι «η ανάκαμψη εξαρτάται και από αβεβαιότητες που συνδέονται με την πορεία των διεθνών αγορών, όπως και από τη συνέχιση των προσπαθειών της χώρας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων».
Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «παρά ταύτα, κάτω από τον Παρθενώνα, κανείς δεν αισθάνεται ακόμη ότι μπορεί να θριαμβολογήσει. Η ανεργία σταθεροποιήθηκε -αλλά στο ανησυχητικό επίπεδο του 27,8%- ενώ το δημόσιο χρέος είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα -κοντά στο 180% του ΑΕΠ- και παρά το πρωτογενές πλεόνασμα θα χρειασθεί, πιθανότατα, ένα νέο κούρεμα για να μπορέσει να βγει, πράγματι, η χώρα από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ