Η υπηρεσία Street View τώρα διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Η υπηρεσία Street View τώρα διαθέσιμη και στην Ελλάδα
Η υπηρεσία Street View είναι πλέον και επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι χρήστες τόσο από την Ελλάδα αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο μπορούν πλέον να δουν τα ελληνικά αξιοθέατα, να «περπατήσουν» στα ελληνικά δρομάκια και να θαυμάσουν την ελληνική ομορφιά απλά και εύκολα από τον υπολογιστή τους.


Σε σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ζάπειο από τους εκπροσώπους της Google, ανακοινώθηκε επίσημα ότι η διαδραστική υπηρεσία της Google, γνωστή σε όλους μας Street View, έγινε πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα. Το θέμα βέβαια είχε γίνει γνωστό από παλαιότερα, όμως βρισκόταν σε εκρεμμότητα η επίσημη παρουσίαση. Μπορείτε να το θυμηθείτε κάνοντας κλίκ ΕΔΩ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου από την Google , από σήμερα και στο εξής οι χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο θα μπορούν πλέον μέσω των Χαρτών της Google να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις στη χώρα μας, με εικόνες από κάμερες 360°, να επωφελούνται από νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, και να προγραμματίζουν τις καθημερινές τους συναντήσεις, τις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους. Η εφαρμογή Google Street View θα είναι διαθέσιμη σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων, και θα μπορεί να προβάλλει τουριστικά αξιοθέατα. Δείτε τα προνόμια για τους Έλληνες χρήστες και τις επιχειρήσεις ΕΔΩ.

Η Google αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έγινε η 56η χώρα του πλανήτη που εισέρχεται στο Street View καθώς η δημοφιλής αυτή εφαρμογή είναι διαθέσιμη ήδη σε 55 χώρες δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Street View Program Manager, Ulf Spitzer:

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που σήμερα προσθέτουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Street View. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά το Street View απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εικονική πλοήγηση και πληροφορία πάνω στο χάρτη. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι χρήστες, επιχειρήσεις και οργανισμοί θα επωφεληθούν από την εφαρμογή. Ταυτόχρονα, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά καθιστά την Ελλάδα μια χώρα με ξεχωριστό ενδιαφέρον.»


Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας όπως η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη και η Πύλη του Ανδριανού στο κέντρο της Αθήνας. Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ αφού η Google σχεδιάζει ήδη να προσθέσει επιπλέον τοποθεσίες. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ