Μεγάλο ενδιαφέρον για τους τελικούς εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους τελικούς εκπαιδευτικής ρομποτικής

Παρά τις προκλήσεις της χρονιάς, περισσότερες από 500 ομάδες μαθητών δήλωσαν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Πρωτότυπες ρομποτικές λύσεις για έναν κόσμο καλύτερο για όλους παρουσίασαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021, ο οποίος διοργανώθηκε για έβδομη χρονιά από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Παρά τις προκλήσεις της χρονιάς, περισσότερες από 500 ομάδες μαθητών δήλωσαν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «21ος αιώνας: Άνθρωποι, Δίκτυα, Τεχνητή Νοημοσύνη» και παρουσίασαν στους τελικούς καινοτόμες ιδέες και ποικίλες ρομποτικές λύσεις στις διάφορες θεματικές του.

Ομάδες που διακρίθηκαν, παρουσίασαν αξιόλογες ρομποτικές προτάσεις. H Αστερομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων παρουσίασε project ρομποτικής κατασκευής εμπνευσμένο από τη γέφυρα που σχεδίασε ο Ντα Βίντσι στις αρχές του 16ου αιώνα και από την αρπάγη του Αρχιμήδη που κατασκευάστηκε το 2ο αιώνα π.Χ. προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες της σημερινής εποχής για ασφαλή, αυτοματοποιημένη και γρήγορη διέλευση πλοίων από διώρυγες. Η ομάδα Roboks1 του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, είχε κατασκευάσει το πιο γρήγορο ρομπότ για να πετύχει τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα πίστας με θέμα «Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια». Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε χρόνο 39,6 sec για να μπορέσει να ολοκληρώσει την επετειακή πίστα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ένα «έξυπνο» smart σύστημα ενυδρειοπονίας, που συνδυάζει την ιχθυοκαλλιέργεια με την υδροπονία για την γρήγορη και πιο ποιοτική παραγωγή οπωροκηπευτικών παρουσίασε η ομάδα από το 1o & 2o ΕΠΑΛ Γαλατσίου, στην κατηγορία ΕΠΑ.Λ. "Αγροτική Παραγωγή και Τυποποίηση". Τα αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του WROHellas.

Οι προκριματικοί και τελικοί αγώνες για όλες τις ομάδες πραγματοποιήθηκαν είτε με εξ’ αποστάσεως αξιολογήσεις, είτε με φυσική παρουσία των μαθητών στις εγκαταστάσεις της OTE Academy. Τους τελικούς του διαγωνισμού παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότερα από 5.000 άτομα.

Η εμπειρία, οι εξαιρετικές επιδόσεις των παιδιών που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική και συμμετέχουν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς έχει αποτυπωθεί με το καλύτερο τρόπο στο πρώτο ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα “The Real Robokids”. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που αφηγείται την ιστορία των «αληθινών ηρώων της εκπαιδευτικής ρομποτικής», διακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας Αργυρό Λιοντάρι στα Cannes Lions 2020/2021, στην κατηγορία "Non-fiction Film Over 30 minutes" των Entertainment Lions.

Στο ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκε από την Ogilvy, έχει καταγραφεί η αγωνία, το πάθος, το άγχος και η αγάπη των 6 ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ουγγαρία αλλά και η θριαμβευτική πορεία τους από την προετοιμασία στην Ελλάδα μέχρι τις πρώτες θέσεις της Ολυμπιάδας, όπου κατέκτησαν 4 μετάλλια και 3 διακρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ