Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία 530 εκατ. χρηστών του Facebook - Ανάμεσά τους 650.000 Έλληνες

Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία 530 εκατ. χρηστών του Facebook  - Ανάμεσά τους 650.000 Έλληνες

Θύμα μίας από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων έπεσε το Facebook..

Τα προσωπικά δεδομένα πάνω από μισό δισ. χρήστες του Facebook, ανάμεσά τους και περίπου 650.000 Ελλήνων, διέρρευσαν και κυκλοφορούν στο Internet.

H διαρροή περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες 533 εκατ. χρηστών του κοινωνικού δικτύου αλλά όχι κωδικούς πρόσβασης. Όπως έγινε γνωστό, στη διαρροή περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμο, ημέρα γενεθλίων, τηλεφωνικοί αριθμοί και, σε κάποιες περιπτώσεις, λογαριασμοί email.

Η συγκεκριμένη διαρροή έγινε μεν γνωστή τώρα αλλά όπως αναφέρει το Business Insider σημειώθηκε το 2019. Από τότε το Facebook έχει κλείσει την «κερκόπορτα» μέσω της οποίας έγινε η διαρροή, αλλά δεν έγινε γνωστό για ποιο λόγο δεν είχαν ενημερωθεί οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Υπολογίζεται πως η συγκεκριμένη διαρροή αφορά και 650.000 χρήστες του Facebook στην Ελλάδα. Για να δείτε αν ο δικός σας λογαριασμός email έχει πέσει θύμα της συγκεκριμένης διαρροής ή κάποιου άλλου περιστατικού hacking μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://haveibeenpwned.com/ και να εισάγετε το email σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ