Αποκαλυπτήρια για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Αποκαλυπτήρια για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη επένδυσή της στα 28 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα η Microsoft σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακροπόλεως και παρουσία του πρωθυπουργού.

Η επένδυση, το ύψος της οποίας υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ, αφορά στην εγκατάστση υποδομής datacenter της Microsoft στη χώρα μας.

Η επένδυση «δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην οικονομία, τον λαό και την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι κάτι που κάνουμε σε πολλές χώρες και το γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 μια χρονιά με πολλές προκλήσεις για όλους, δείχνει εύγλωττα την αξία του», τόνισε ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith.

Ο ίδιος τόνισε πως ως το 2025 το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνουν τα datacenters της εταιρείας θα είναι από ανανεώσιμες πηγές. Ο Smith σχολίασε πως η υποδομή θα υποστηρίζει τεράστιες ταχύτητε πρόσβασης στα δεδομένα λέγοντας πως θα είναι «ταχύτητες που θα ζήλευε και ο Δίας».

Η επένδυση αναβαθμίζει την Ελλάδα ως επενδυτκό προορισμό, αλλά για τη χώρα αυτό συνεπάγεται και μια ποιοτική προστιθέμενη αξία. Οι αναλυτές θα μιλήσουν για συνολικό όφελος που σε βάθος χρόνου θα φτάσει το 1 δισ. όμως το κέρδος αυτό πολλαπλασιάζεται αν σε αυτό προστεθεί ο εκσχυγρονισμός και η ανταγωνιστικότητα που θα φέρει σε άλλες, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που θα ανακαλύπτουν τη σημαντική προστιθέμενη αξία. Το όφελος εκτινάσσεται αν ληφθεί υπόψιν η σημασία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας.

Αντιμετωπίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό όχι απλά ως προτεραιότητα αλλώς τον πιο κρίσιμο βραχίονα ώστε η χώρα να κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον και να είναι οι Ελληνες με τους νικητές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεσμευόμαστε πως θα επενδύσουμε σε ένα μεγάλο πλάνο υψηλής εξειδίκευσης 100.000 συνανθρώπων μας στο κομμάτι της ΑΙ και του cloud. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση για την υποστήριξη», τόνισε από την πλευρά του ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος γενικός διευθυντής της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ