Έρχονται οι πληρωμές μέσω selfie και δαχτυλικού αποτυπώματος

Έρχονται οι πληρωμές μέσω selfie και δαχτυλικού αποτυπώματος
Η MasterCard πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ταυτοποίηση στις mobile πληρωμές και αυτό θα γίνει μέσω του hardware που διαθέτουν πλέον πολλά κινητά. Χρειάζεται μια μπροστινή κάμερα και ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους χρήστες σε χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, να ταυτοποιούν τις πληρωμές τους σκανάροντας το πρόσωπο μέσω της selfie κάμερας ή το δαχτυλικό τους αποτύπωμα, εξαλείφοντας την ανάγκη για PINS και κωδικούς πρόσβασης, που θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Για την συγκεκριμένη τεχνολογία που θα υιοθετήσει η MasterCard ακούσαμε από τον Αύγουστο του 2015 και η εταιρεία την παρουσίασε επίσημα μέσα στην εβδομάδα. Όπως αναφέρει, η χρήση κωδικών είναι «επίπονη διαδικασία», είναι εύκολο να τους ξεχάσεις, χάνεις χρόνο και δεν είναι ασφαλής. «Η χρήση βιομετρικών αισθητήρων κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τόσο απλές και ασφαλείς όσο και τις προσωπικές συναλλαγές».

Όταν θα κάνεις μια αγορά μέσω selfie, η εφαρμογή θα σου ζητήσει να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι μια φωτογραφία σου που χρησιμοποιεί κάποιος τρίτος, αλλά εσύ ο ίδιος.

Μελλοντικά, η MasterCard θέλει να χρησιμοποιήσει κι άλλα βιομετρικά στοιχεία όπως για παράδειγμα ο καρδιακός παλμός, που είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραβιαστεί, αλλά και η αναγνώριση φωνής.

Δείτε το video:

http://money.cnn.com/video/technology/2015/06/30/mastercard-face-pay.cnnmoney/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ