Τι ετοιμάζει η Apple στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης

Τι ετοιμάζει η Apple στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης
Στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης εισέρχεται ο τεχνολογικός κολοσσός Apple σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο CNBC με tweet του.

Όπως αναφέρει, η Apple προχώρησε στην εξαγορά της Emotient, μια start up εταιρεία από το San Diegoμε ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Καμία πληροφορία δεν δόθηκε στην δημοσιότητα για το ποσό που δόθηκε για αυτή την νέα εξαγορά της Apple. Σύμφωνα με το site της εταιρείας η Emotient ειδικεύεται με επιτυχία στην ανίχνευση συναισθημάτων και ανάλυσης αυτών.

Με άλλα λόγια η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει το να καταλάβει κάποιος τα συναισθήματα ενός χρήση απλά παρατηρώντας και καταγράφοντας τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του προσώπου του σε ένα ζωντανό βίντεο.

Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά αυτή με δήλωση στην The Wall Street Journal αναφέροντας το τυπικό πλέον “Αγοράζουμε μικρότερες εταιρείες τεχνολογίες συχνά αλλά γενικότερα δεν συζητάμε τους λόγους ή τα πλάνα μας πίσω από τέτοιες κινήσεις”

Μια άμεση εφαρμογή της τεχνολογίας της Emotient στο iOS θα ήταν η αυτόματη κατηγοριοποίηση φωτογραφιών στην εφαρμογή Photos με βάση το συναίσθημα.

ΠΗΓΗ:appleworldhellas.com