«Βόμβα» στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας: Η Apple ετοιμάζεται να γίνει πάροχος

«Βόμβα» στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας: Η Apple ετοιμάζεται να γίνει πάροχος
Το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη ετοιμάζεται να λανσάρει η Αpple που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούταν στην κατασκευή «έξυπων» συσκευών.

'Oπως αποκαλύπτειτο περιοδικό Business Insider η εταιρία φέρεται να έχει ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις για να λανσάρει το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα ότι η Apple έχει ήδη πραγματοποιήσει πιλοτικές δοκιμές υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Στόχος είναι να έρθει σε συμφωνία με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε Αμερική και Ευρώπη με στόχο την ενοικίαση υπηρεσιών δικτύου από τους παρόχους χωρίς να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο δίκτυο, αλλά προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές στους πελάτες.

Εάν η εταιρεία προβεί σε αυτή την κίνηση θα μετατραπεί σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας με εκατομμύρια υποψήφιους πελάτες, προσφέροντας υπηρεσίες φωνής και δεδομένα.

Το Business Insider σημειώνει ωστόσο ότι η δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου στις Η.Π.Α. δεν εξασφαλίζει το λανσάρισμα των υπηρεσιών, καθώς ο χρόνος που απαιτείται είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ