Τι σημαίνουν τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone

Τι σημαίνουν τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι σημαίνουν τα σύμβολα στην πίσω πλευρά του; Μήπως πρόκειται για κάποια μυστική γλώσσα της Apple που σύντομα θα αντικαταστήσει το αλφάβητο; Μάλλον όχι. Υπάρχει λογική εξήγηση, όπως και το 9:42 που εμφανίζεται σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone.

Ας δούμε με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά το λογότυπο FC έχει άλλο ένα C κρυμμένο στην αγκαλιά του πρώτου. Το FCC είναι η συντομογραφία για το Federal Communications Commission. Πρόκειται για την αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, η οποία δίνει άδεια κυκλοφορίας σε συσκευές που χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες, εφόσον εκείνες δεν εκπέμπουν επικίνδυνη ακτινοβολία. Ανατρέξτε στο κείμενό μας για τις παρανοήσεις για την τεχνολογία για να μάθετε περισσότερα για το αν και πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία από τα κινητά.

ired diafora iphone symbols 01

Το σύμβολο με τον κάδο σκουπιδιών με το Χ μας αποθαρρύνει να πετάξουμε τη συσκευή στα σκουπίδια, όταν δεν την χρειαζόμαστε πια. Το συγκεκριμένο σηματάκι παραπέμπει στον οργανισμό WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment recycling) και μπορούμε να το εντοπίσουμε σχεδόν σε κάθε ηλεκτρονική και ηλεκτρική συσκευή, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου ρύπανσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες που περιέχουν ορισμένα κατασκευαστικά μέρη τους. Στην Ελλάδα η αντίστοιχη εταιρεία είναι η Α.Η.Η.Ε. Εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε και τις υπό εξαφάνιση gadgets που έχετε (αν δεν είστε συλλέκτες).

Στη συνέχεια, το γνωστό σε όλους μας CE είναι μια ευρωπαϊκή σήμανση που συμβολίζει τη συμμόρφωση του προϊόντος προς όλες τις κοινοτικές απαιτήσεις για την ασφάλεια. Το ακρωνύμιο είναι συντομογραφία της γαλλικής έκφρασης «Conformite Europeene», δηλαδή «Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση».

ired diafora iphone symbols 02

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ