Αντικλείδια σε 30'' μέσω...smartphones

Αντικλείδια σε 30'' μέσω...smartphones
Εσείς το ξέρατε ότι 30'' είναι αρκετά για να βγάλει κάποιος επιτήδειος αντικλείδι και να εισβάλλει ανενόχλητος στο σπίτι σας; 

Την προσοχή μας εφιστά ένα άρθρο στο Wired σε όσους από εμάς αφήνουμε τα κλειδιά μας εκτεθιμένα σε κοινή θέα. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά πλέον πανεύκολο να βγάλει κάποιος επιτήδειος αντικλείδι. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να διαθέτει ένα smartphone.

Τόσο στην Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, έχουν δημιουργηθεί ειδικά applications και sites που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Δύο από τα πιο διαδεδομένα είναι τα KeyMe και το Keys Duplicated. Μπορεί ο σκοπός τέτοιων εφαρμογών είναι να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα αντικλείδια σε όσους αφηρημένους χάνουν τα κλειδιά τους, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα πλεονέκτηματα αυτής της τεχνολογίας για να κάνουν διάρρηξη σε σπίτια των ανυποψίαστων θυμάτων.

Χρήστης της περίφημης εφαρμογής KeyMe αφηγείται στο Wired μια προσωπική του ιστορία σχετικά με το πόσο εύκολο ήταν να αντιγράψει τα κλειδιά ενός γείτονά του μέσω της εφαρμογής.

"...μου πήρε περίπου 30" να σκανάρω τα κλειδιά του γείτονά μου καθώς ανέβαινα στην σκάλα του σπιτιού του και με την βοήθεια της εφαρμογής τα αναπαρήγαγα χωρίς να χρειαστεί να έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση...", δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Ωστόσο ο ιδρυτής της KeyMe καθησυχάζει το κοινό λέγοντας ότι κάθε φορά που χρησιμοποιεί κάποιος την εφαρμογή δημιουργείται μια ψηφιακή ταυτότητα έτσι ώστε να εντοπίζεται αυτός που την χρησιμοποίησε για παράνομους σκοπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ