Amazon: Έφτιαξε ομάδα για να εκπαιδεύσει το μοντέλο AI με την κωδική ονομασία «Olympus»

 Amazon: Έφτιαξε ομάδα για να εκπαιδεύσει το μοντέλο AI με την κωδική ονομασία «Olympus»

 

Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Rohit Prasad, πρώην επικεφαλής της Alexa, ο οποίος τώρα αναφέρεται απευθείας στον CEO Andy Jassy

 

Η Amazon επενδύει εκατομμύρια στην εκπαίδευση ενός φιλόδοξου μοντέλου μεγάλων γλωσσών, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί κορυφαία μοντέλα από το OpenAI και την Alphabet, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το μοντέλο, με την κωδική ονομασία «Olympus», έχει 2 τρισεκατομμύρια παραμέτρους,που θα μπορούσαν να το κάνουν ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα που εκπαιδεύονται. Το μοντέλο GPT-4 του OpenAI, ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα μοντέλα, αναφέρεται ότι έχει ένα τρισεκατομμύριο παραμέτρους.
Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Rohit Prasad, πρώην επικεφαλής της Alexa, ο οποίος τώρα αναφέρεται απευθείας στον CEO Andy Jassy. Ως επικεφαλής επιστήμονας τεχνητής γενικής νοημοσύνης (AGI) στην Amazon, ο Prasad έφερε ερευνητές που εργάζονταν στο Alexa AI και την επιστημονική ομάδα της Amazon για να εργαστούν σε μοντέλα εκπαίδευσης, ενώνοντας τις προσπάθειες AI σε όλη την εταιρεία με ειδικούς πόρους.

Η Amazon έχει ήδη εκπαιδεύσει μικρότερα μοντέλα όπως το Titan. Έχει επίσης συνεργαστεί με startups μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Anthropic και η AI21 Labs, προσφέροντας τους στους χρήστες των Υπηρεσιών Ιστού της Amazon (AWS).

Η Amazon πιστεύει ότι η ύπαρξη εγχώριων μοντέλων θα μπορούσε να κάνει τις προσφορές της πιο ελκυστικές στο AWS, όπου οι εταιρικοί πελάτες θέλουν να έχουν πρόσβαση σε μοντέλα με κορυφαίες επιδόσεις, είπαν οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του νέου μοντέλου.

Τα LLM είναι η υποκείμενη τεχνολογία για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνουν από τεράστια σύνολα δεδομένων για να δημιουργούν ανθρώπινες αποκρίσεις.

Η εκπαίδευση μεγαλύτερων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο ακριβή δεδομένης της απαιτούμενης υπολογιστικής ισχύος. Σε μια κλήση κερδών τον Απρίλιο, τα στελέχη της Amazon είπαν ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις επενδύσεις σε LLM και γενετική τεχνητή νοημοσύνη, ενώ θα περικόψει την εκπλήρωση και τη μεταφορά στη λιανική της επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ