Επικεφαλής Microsoft: Τα deep fakes είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την τεχνητή νοημοσύνη

 Επικεφαλής Microsoft: Τα deep fakes είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την τεχνητή νοημοσύνη

Ζήτησε μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πότε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο είναι αληθινό και πότε ότι δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη

 

 

Ο Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι τα deep fakes, με ρεαλιστική εμφάνιση αλλά ψευδές περιεχόμενο.

Σε μια ομιλία στην Ουάσιγκτον με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος του καλύτερου τρόπου ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έγινε ευρέως διαδεδομένο με την άφιξη του ChatGPT του OpenAI, ο Σμιθ, ζήτησε μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πότε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο είναι αληθινό και πότε ότι δημιουγήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη, δυνητικά για κακόβουλους σκοπούς.


"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα σχετικά με το deep fakes. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα αυτό που ανησυχούμε για τις περισσότερες ξένες επιχειρήσεις επιρροής στον κυβερνοχώρο, τα είδη δραστηριοτήτων που λαμβάνουν ήδη χώρα από τη ρωσική κυβέρνηση, τους Κινέζους, τους Ιρανούς», είπε.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε από την αλλαγή του νόμιμου περιεχομένου με σκοπό να εξαπατήσουμε τους ανθρώπους μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης».

Ο Σμιθ, ζήτησε επίσης την αδειοδότηση για τις πιο κρίσιμες μορφές τεχνητής νοημοσύνης με «υποχρεώσεις προστασίας της ασφάλειας, της φυσικής ασφάλειας, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, της εθνικής ασφάλειας».


«Θα χρειαστούμε μια νέα γενιά ελέγχων εξαγωγών, τουλάχιστον την εξέλιξη των ελέγχων των εξαγωγών που έχουμε, για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα μοντέλα δεν θα κλαπούν ή δεν θα χρησιμοποιούνται με τρόπους που θα παραβιάζουν τις απαιτήσεις ελέγχου των εξαγωγών της χώρας», είπε.

Για εβδομάδες, οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον αγωνίζονται με το ποιοι νόμοι πρέπει να ψηφισθούν για τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμη και όταν εταιρείες μεγάλες και μικρές αγωνίζονται να φέρουν στην αγορά όλο και πιο ευέλικτο AI.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, της startup πίσω από το ChatGPT, είπε σε ένα πάνελ της Γερουσίας στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του Κογκρέσου ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης που παρεμβαίνει στην εκλογική ακεραιότητα είναι ένας «σημαντικός τομέας ανησυχίας», προσθέτοντας ότι χρειάζεται ρύθμιση.

Ο CEO του οποίου το OpenAI υποστηρίζεται από τη Microsoft, ζήτησε επίσης παγκόσμια συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και κίνητρα για συμμόρφωση με την ασφάλεια.

Ο Σμιθ, υποστήριξε επίσης στην ομιλία και σε μια ανάρτηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ότι οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν για τυχόν προβλήματα που προκαλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και προέτρεψε τους νομοθέτες να διασφαλίσουν ότι θα μπουν φρένα ασφαλείας στην τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του ηλεκτρικού δικτύου, την προμήθεια νερού και άλλες υποδομές ζωτικής σημασίας, ώστε οι άνθρωποι να παραμένουν υπό τον έλεγχο.

Προέτρεψε τη χρήση ενός συστήματος τύπου "Γνωρίστε τον Πελάτη σας" για τους προγραμματιστές ισχυρών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθούν πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία τους και να ενημερώνουν το κοινό για το περιεχόμενο που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τα πλαστά βίντεο.

Ορισμένες προτάσεις που εξετάζονται στο Καπιτώλιο θα επικεντρωθούν στην τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές ή τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, όπως στην ιατρική και τα οικονομικά. Άλλοι πιέζουν για κανόνες που να διασφαλίζουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν χρησιμοποιείται για διακρίσεις ή παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ