Στην Αθήνα η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων

 Στην Αθήνα η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων

Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με μέτρα, εργαλεία και πολιτικές, όπως των επιστροφών και της αντιμετώπισης των υπαρχόντων και μελλοντικών προκλήσεων στη διαχείριση των συνόρων της ΕΕ

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Στη Διάσκεψη θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία υπουργοί και υφυπουργοί των διοργανωτριών χωρών της Διάσκεψης (Ελλάδα, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία), άλλων κρατών- μελών της ΕΕ και χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, Ευρωπαίοι επίτροποι και επικεφαλής Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως του Frontex και της Europol.

Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με μέτρα, εργαλεία και πολιτικές, όπως των επιστροφών και της αντιμετώπισης των υπαρχόντων και μελλοντικών προκλήσεων στη διαχείριση των συνόρων της ΕΕ.

Την έναρξη της Διάσκεψης θα κηρύξει την Πέμπτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Την Παρασκευή χαιρετισμό θα απευθύνει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ