«Ενοχλημένο» το λιβυκό ΥΠΕΞ από τις έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης

«Ενοχλημένο» το λιβυκό ΥΠΕΞ από τις έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης

Μια ακόμα αντίδραση κατά της Ελλάδας από την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης που πρόσφατα υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέφρασε την ενόχλησή του για την έρευνα για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, εξαπολύοντας κατηγορίες κατά της Αθηνας.

Στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι ενώ η Μεσόγειος πρέπει να «αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης» η Ελλάδα επιχειρεί να «εκμεταλλευθεί την λιβυκή κρίση και να επιβάλει τετελεσμένα για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δυο χωρών με την σύναψη συμβολαίων έρευνας υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε μεταξύ μας διαφιλονικούμενη περιοχή».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το λιβυκό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών για έναρξη ερευνών από το σκάφος Sanco Swift για λογαριασμό ξένων εταιρειών που υπέγραψαν συμβόλαια με την Ελλάδα, θα «προχωρήσει στην υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λιβύης στις θαλάσσιες περιοχές της με όλα τα δυνατά νομικά και διπλωματικά μέσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ