Λιβύη: Προκαλεί η Τρίπολη - Ανακάλεσε τον επιτετραμένο της στην Αθήνα μετά το επεισόδιο με Δένδια

Λιβύη: Προκαλεί η Τρίπολη - Ανακάλεσε τον επιτετραμένο της στην Αθήνα μετά το επεισόδιο με Δένδια

Η Τρίπολη «τραβάει» το σχοινί και προκαλεί την Αθήνα μέσω... Τουρκίας και δηλώσεων στο πρακτορείο Anadolu.

Τον Έλληνα επιτετραμμένο κάλεσε η Λιβύη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Δένδια.

Όπως είπε στο «Anadolu» ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Mohammed Hammude ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών (της Λιβύης) και ελήφθη η απόφαση να ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της Λιβύης στην Αθήνα πίσω για διαβουλεύσεις.

Ο Hammude είπε ότι η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα.

«Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση». Ο Hammude πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Δένδια πήγε στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Libya Review» το ΥΠΕΞ της Λιβύης εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ο «Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και λίγο αργότερα αποφάσισε να αναχωρήσει. Η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush τον περίμενε για να τον υποδεχτεί». Πρόσθεσε δε ότι «καταδικάζουμε την πράξη αυτή και θα αναλάβουμε δράση».

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ