Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα πρώτη στην ακρίβεια χονδρεμπορικής ρεύματος πριν τον πόλεμο του Πούτιν (vid)

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα πρώτη στην ακρίβεια χονδρεμπορικής ρεύματος πριν τον πόλεμο του Πούτιν (vid)

«Όλη η ομιλία Μητσοτάκη ήταν δεν φταίω εγώ, αλλά ευθύνεται ο Πούτιν» τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Άκουσα επί 45 λεπτά τον Πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει σχεδόν τον πυρήνα της κριτικής που του άσκησα στην πρωτολογία μου, δηλαδή ότι διαπράττει το διπλό σφάλμα όχι μόνο να αφήνει τα πράγματα στην ενεργειακή ακρίβεια, στον πληθωρισμό να βαίνουν ανεξέλεγκτα, αλλά να προσπαθεί να παρουσιάσει μια σχεδόν ειδυλλιακή πραγματικότητα σε σχέση με τις επιλογές και τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «όλη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν «δεν φταίω εγώ» και ότι σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και την Ευρώπη τα πράγματα είναι χειρότερα και ότι αυτός που ευθύνεται τούτη τη φορά είναι ο Πούτιν».

«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα», είπε ο κ. Τσίπρας και εν συνεχεία απάντησε στο «επιχείρημα του Πρωθυπουργού ότι ο Πούτιν φταίει για την ακρίβεια στην Ελλάδα».

«Η χώρα μας ήταν πρώτη στην ακρίβεια χονδρεμπορικής ρεύματος τον Αύγουστο του ‘21, τον Νοέμβριο, τον Γενάρη, τον Φλεβάρη του ‘21. Υπήρχε ο Πούτιν κι ο πόλεμος στην Ουκρανία τότε κ. Μητσοτάκη; Πόσα ψέματα θα πείτε στον λαό για να δικαιολογήσετε τις επιλογές και τις ευθύνες σας;», είπε.

Ρώτησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, τον κ. Μητσοτάκη αν υπήρχε ο Πούτιν όταν η κυβέρνηση προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, «όταν αποφασίζατε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση υπήρχε ο Πούτιν; Όταν στις 5 Αυγούστου ‘21 θεσμοθετήσατε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μετακυλίοντας όλο το κόστους καταναλωτές, ήταν ο Πούτιν τότε; Τα υπερκέρδη του φυσικού αερίου το ‘21 δεκαπλάσια απ’ ό,τι το ‘20. Ο Πούτιν τότε;». «Είναι πάρα πολύ φτηνή η δικαιολογία σας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε τη δευτερολογία Τσίπρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ