Γαλλία: Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου θα καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα

Γαλλία: Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου θα καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα κακής γειτονίας

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν την Παρασκευή, στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα εκφράσουν τη στήριξη τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία, όπως ανέφεραν σήμερα από το Παρίσι διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η τελευταία Ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη, είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στην Αθήνα.

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα κακής γειτονίας

Σε νέο ανθελληνικό παραλήρημα προχώρησε πάντως ο Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης.

Ο Ακάρ εξαπέλυσε τις γνωστές κατηγορίες σε βάρος της Αθήνας λέγοντας: «H Eλλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους αλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ