ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ

Για τη σχέση εταιρείας δημοσκοπήσεων με εταιρείες που έχουν αναλάβει δημόσια έργα.

«Οι αποκαλύψεις σήμερα της εφημερίδας «Αυγή» για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη» είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα.

Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.

Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την “Opinion Poll” έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:

– Δήμοι 1.120.357,96 €

– Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €

– Περιφέρειες 167.706,93 €

Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ