Ο Τραμπ καυχιόταν ότι γνώριζε λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Μακρόν

Ο Τραμπ καυχιόταν ότι γνώριζε λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Μακρόν

Δεν είναι σαφές αν το σχετικό έγγραφο που κατέσχεσε το FBI κατά τη διάρκεια της επιδρομής στην έπαυλη του Τραμπ σχετίζεται άμεσα με την προσωπική ζωή του Γάλλου προέδρου.

Στον κατάλογο του FBI με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ, το Νο.1 στοιχείο που αναφέρεται ως αποκλειστικό σχετίζεται με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει το Rolling Stone, ο Τραμπ καυχιόταν σε μερικούς από τους στενότερους συνεργάτες του -τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο- ότι γνώριζε παράνομες λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Φάκελος με το όνομα του Μακρόν στα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI

Δεν είναι σαφές αν το σχετικό έγγραφο που κατέσχεσε το FBI κατά τη διάρκεια της επιδρομής στην έπαυλη του Τραμπ σχετίζεται άμεσα με την προσωπική ζωή του Γάλλου προέδρου.

Όπως, όμως, σημειώνει το Rolling Stone, μεταξύ των ντοκουμέντων που κατέσχεσε το FBI κατά την πρόσφατη έφοδό του στο θέρετρο του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, περιλαμβανόταν κι ένας φάκελος με την ετικέτα: “info re: President of France”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το περιεχόμενό του συνέλεξαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ή αν είναι απόρρητο.

Πάντως μία από τις πηγές του περιοδικού ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες αναφορικά με αυτά που γνώριζε για τον Μακρόν. Άλλωστε ο ίδιος έχει τη φήμη ανθρώπου που διασπείρει κουτσομπολιά κι έτσι «είναι δύσκολο να πει κανείς» αν ο Τραμπ «έλεγε βλακείες».

Ο Τραμπ αποκαλούσε τον Μακρόν «λαπά» - Προβληματική σχέση

Εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Rolling Stone.

Η σχέση του Τραμπ με τον Μακρόν έχει υπάρξει πολλές φορές ασταθής, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει κάποτε τον Γάλλο ομόλογό του «δικό μου άνθρωπο», προτού οι δυο τους έρθουν σε ρήξη κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αρχικά σηματοδότησε την υποστήριξή του προς την προεδρική αντίπαλο του Μακρόν το 2017, προσκαλώντας την ακροδεξιά εθνικίστρια Μαρίν Λεπέν στον Πύργο Τραμπ και επαινώντας την σε συνεντεύξεις.

Ο Μακρόν, ωστόσο, τον προσκάλεσε στο Παρίσι την ίδια χρονιά για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, με τον Τραμπ να εντυπωσιάζεται σε τέτοιο βαθμό από τη στρατιωτική παρέλαση, ώστε παρήγγειλε να διοργανώσουν ανάλογη στην Ουάσιγκτον.

Αλλά η σχέση τους πήρε την κάτω βόλτα όταν ο Μακρόν απείλησε να αποκλείσει τον Τραμπ από μια κοινή διακήρυξη ενότητας της G7. Ο Μακρόν προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους το 2019 και είπε ότι θα στείλει στον Τραμπ ένα νέο «δέντρο φιλίας», για να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο, αν και αυτό δεν φαίνεται να βοήθησε πολύ τα πράγματα. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακρόν για «πολύ, πολύ άσχημες» δηλώσεις στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ. Η πρώην βοηθός του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, έγραψε επίσης στο βιβλίο της ότι ο Τραμπ αποκαλούσε κατ’ ιδίαν τον Μακρόν «λαπά» και σχολίαζε ότι ο Γάλλος ηγέτης ήταν «εξήντα κιλά μανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ